15 de gen. 2015

el cercle viciós


“La senyora Parker i el cercle viciós” és una pel·lícula americana de l’any 1994 escrita pel guionista i director de cinema Alan Rudolph i el periodista Randy Sue Coburn. Dirigida per Rudolph, va estar protagonitzada per Jennifer Jason Leigh com l'escriptora Dorothy Parker.

La pel·lícula recorda els membres de la Taula Rodona d'Algonquin , un grup d'escriptors, actors i crítics que es van reunir gairebé tots els dies de la setmana des de 1919 fins a 1929, en el hotel Manhattan’s Algonquin.

Un grup de famosos escriptors, crítics i periodistes del New York dels "bojos vint" es reunien per menjar, cada dia, al l'hotel "Algonquin". Les tertúlies de sobretaula  es van reflectir en les columnes que alguns d'ells escrivien, sobretot en el "New Yorker". L'ambient que s'hi va crear va ser propici perquè es desenvolupés el mes fructífer grup de creadors, autoanomenats  "Cercle viciós", de la història contemporània dels Estats Units. 

Quan es van separar, el 1929, la seva influència va impregnar, com cap altra, la cultura nord-americana.

Fitxa tècnica de la pel·lícula:

Títol : Mrs. Parker and the vicious circle
Direcció: Alan Rudolph
Any: 1994

Repartiment: Jennifer Jason Leigh, Campbell Scott, Matthew Broderick, Peter Gallagher, Jennifer Beals, Andrew McCarthy, Wallace Shawn, Martha Plimpton, Sam Robards, Lili Taylor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada