5 de maig 2015

« papier, livres, méditation ... un voyage », crònica del viatge u


Aquest any, per qüestions de dates i aprofitar ponts, hem avançat una mica la nostra tradicional sortida cultural de final de curs. Aquest any hem visitat la Catalunya Nord: el Conflent i el Vallespir; així com el molí de paper de Brousses i la vila del llibre de Montolieu, a la regió del Llenguadoc-Rosselló.

Divendres, u de maig, van començar el viatge endinsant-nos en el congost que s’ha format, durant milers i milers d’anys, a la Ribera de La Fou (fou, en català, significa barranc o pas estret), un afluent del Tec.

Impressiona la profunditat, llargada i estretor del pas obert per l'aigua a la roca calcària (una separació que sovint no passa del metre). Per poder-la visitar, s'hi ha posat una passera metàl·lica. Hom ha qualificat el congost de "les gorges més estretes del món”, però no ho sabríem dir.


Una llegenda vincula aquest lloc amb la presència de bruixes i genis malèfics; nosaltres no els vam veure.


Després de reposar forces, vam visitar Ceret, la capital del Vallespir. Coneguda per la seva vinculació amb l’art, per les estades de grans pintors i escultors: Pablo Picasso, Georges Braque, el poeta Max Jacob, Juan Gris, Marc Chagall, Jean Cocteau i molts més.  

Malgrat no poder visitar el seu magnífic Museu d’art Modern, ja que estava tancat per la festa internacional dels treballadors, vam gaudir d’un passeig molt agradable per la “capital de la cirera”, amb el permís dels amics de Miravet.





  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada