24 d’ag. 2015

l'adaptació al cinema

"Tornar a néixer" és el títol d'una pel·lícula italiana de l'any 2012 que adapta la novel·la de Margaret Mazzantini. El títol original és "Venuto al mondo" com el de la novel·la. 
El seu director Sergio Castellitto, marit de Margaret Mazzantini, signa també el guió, juntament amb la pròpia autora. El repartiment, encapçalat per Penélope Cruz, el completen: Emile Hirsch, Pietro Castellitto, Jane Birkin, Saadet Aksoy, Adnan Haskovic, Sergio Castellitto, Mira Furlan, Branko Djuric, Isabelle Adriani, Sanja Vejnovic, Juan Carlos Vellido, Moamer Kasumovic.

La pel·lícula narra el retorn d'una mare soltera a Sarajevo bastants anys després de l'horrible contesa bèl·lica que va tenir lloc allà. El seu objectiu és retrobar-se amb el seu passat perquè el seu fill pugui conèixer, a través d'una exposició fotogràfica, al seu pare. Mitjançant flashbacks, l'acció oscil·la entre el present i el passat, mostrant-nos la relació amorosa tempestuosa entre un fotògraf nord-americà i una jove estudiant, de pas per Sarajevo, en el transcurs de la Guerra dels Balcans que va assolar el cor de l'antiga Iugoslàvia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada