6 de nov. 2011

El preu de la fam, la trobada



Ahir, a la sessió de novembre, tocava parlar del llibre “El preu de la fam. L’estraperlo a la Catalunya de postguerra”, de la Laura de Andrés Creus.  La tertúlia la vam compartir amb la autora del llibre.

Laura De Andrés Creus va néixer a  Barcelona  l’any 1978. El seu primer llibre, de 2010, és  "El preu de la fam.  L'estraperlo a la Catalunya de la postguerra" .Ella mateixa ens diu els motius que la van impulsar a escriure aquest llibre: “En aquest llibre intento trobar respostes a nombroses preguntes que em feia quan els meus avis m’explicaven la dura època que els va tocar viure durant els primers anys de la dictadura franquista. “
Aquest any ha publicat el seu segon llibre, "Barraques. La lluita dels invisibles", on dona veu als protagonistes del barraquisme, un fenomen urbanístic però sobretot sociològic que es va estendre durant un segle a les principals ciutats de Barcelona, i que va resultar especialment cru durant els anys de la postguerra, quan la situació es va desbordar amb les necessitats d'una població que no deixava de créixer a causa de les grans onades immigratòries d'aquells que venien a buscar a casa nostra una feina i un futur.

Al fil de la investigació i les entrevistes que va fer per escriure el llibre – la Laura és periodista de formació i de professió - , i dels records de molts de nosaltres, vam rememorar junts els temps grisos, obscurs i vils de la postguerra, així com els llargs anys del horrible règim franquista.

Un vespre i una nit de records col·lectius..., de records personals i de càlid intercanvi.

Gràcies Laura per compartir aquest moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada