6 de març 2010

Estrena Soterrània


U.

Ple a besar ahir a l’Ateneu de Cerdanyola en la presentació en societat d’ un nou grup de teatre, Soterrània, companyia de teatre. La nova companyia és hereva del grup de teatre a l’Atac i està format per professors i ex alumnes de l’aula de teatre de l’Ateneu, ara que fa 25 anys de la seva creació.

Dos.

El muntatge que ens proposa soterrània, una comèdia que ja fou representada a l’Ateneu fa deu anys, s’anomena Crisi!
L’obra està ambientada en la llar d’una barriada obrera ( el nom de la ciutat poseu-lo vosaltres) afectada greument per la crisis econòmica. Els personatges, dos matrimonis obrers, lluitant, al llarg d’una successió de gags, situacions equívoques, diàlegs frescos i acudits hilarants, per aconseguir menjar, burlant l’autoritat representada per un personatge de mil rostres. I és que el nostres herois , malgrat treballar, no els arriben els diners ni per portar un plat a taula. Crisi! ens invita a reflexionar , rient, sobre les causes i els causants de l’actual desgavell econòmic i social.

Tres

El treball dels actors ratlla a gran altura, malgrat que en determinants moments falta una miqueta de ritme, fonamental en una comèdia de aquestes característiques. Estem convençuts que el muntatge guanyarà ritme i agilitat en les properes representacions.
Sota la direcció de Javi Soler, Maite Fortuna és Antonia, Laia Pineda, Margarita, Carlos Soler, Joan, Xavi Esparrach, Lluis i Felip Lorenzo, mosso d’esquadra, policia nacional...
L’escenografia és senzilla i efectiva però denota una posada en escena més fruit de la voluntat i empenta dels components de la companyia que no dels mitjans dels que, creiem, no han gaudit. En aquest cas, la realitat ha superat la ficció i la crisis de mitjans és total, fenomen alarmant en un projecte que vol convertir-se en el nucli d’una companyia semi professional estable de l’Ateneu de Cerdanyola.

Quatre

Donat l’èxit de públic, en front d’altres propostes teatrals professionals que han “punxat” a l’Ateneu, i l’economia de mitjans esmerçats en la producció , creiem que seria molt desitjable que, dintre de la programació estable de l’Ateneu, es dones entrada a les produccions dels grups locals de teatre que així ho demanessin.

1 comentari:

  1. Anònim20:28

    Jo vaig estar allá ahir nit, amb la meva filla i un grup d´amics, ens ho varem passar molt bé, i no estic tant d´acort amb lo de l´escenografía, hi ha companyies importants a casa nostre ,per ejemple "T de Teatre", i em moltes ocasions l´escenografía és molt escasa.

    Bravo per el treball d´aquest actors i actrius que ben segur ens faran passar bons moment.

    ResponElimina