7 de gen. 2012

Elizabeth Strout

Paratge de les Muntanyes Blanques 

Elizabeth Strout va néixer a Portland, Maine, i va créixer en petites ciutats dels estats de Maine i New Hampshire. Des de ben petita es va sentir atreta per escriure, els seus dietaris registren els detalls quotidians d’aquells anys. També llegia molt i passava moltes hores  a les biblioteques. Durant els mesos d'estiu jugava a l'aire lliure amb el seu germà o, més sovint, tota sola: d’aquesta època neix el seu amor profund pel món físic: per les algues que cobreixen les roques de la costa de Maine o pels boscos de New Hampshire, amb les seves flors silvestres a la primavera, o l’esclat de colors de la tardor.

Durant l'adolescència, Strout continua escrivint amb avidesa perquè ja té clar el que vol ser:  escriptora. Comença a escriure relats curts i, amb vint-i-sis anys veu publicat el seu primer relat en la revista New Letters.
Els seus pares eren professors. Després de la graduació a l'institut, va estudiar Dret, llicenciant-se l’any 1982 per la Facultat de Dret de La universitat de Siracusa; també va obtindré Certificació d’estudis de Gerontologia a l’Escola de Treball Social de Siracusa.

Va mudar-se a viure a Nova York, on compagina el treball de donar classes amb l’escriptura de contes i relats breus que veu publicats en revistes literàries. L’any 1998 publica la seva primera novel·la, Amy and Isabelle, desprès de set anys d’elaboració. L’any 2006 publica  Abide With Me , i el 2008 Olive Kitteridge, que va obtindré el premi Pulitzer de l’any 2009 .

Diu a la seva pàgina a l'Internet : “no hi ha res més interessant que la vida"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada