1 de jul. 2022

relats d'estiu, 1

 



Com ja vam fer l'any passat amb la poesia, aquest any us volem desitjar un bon estiu amb el tsar del relat breu: Anton Txèkhov, el metge que va començar a publicar relats per ajudar econòmicament la seva família.

A partir de demà transcriurem en aquest espai algun dels seus contes.

Anton Txèkhov va néixer el 29 de gener de 1860. Va ser el tercer de sis germans que van aguantar el caràcter fort, gairebé despòtic, del seu pare i van acollir les històries d'aventures de llarg a llarg de Rússia que els va explicar la seva mare.

Durant la dècada de 1870, el negoci de Pável Txèkhov, pare d'Antón, se'n va anar a norris, per la qual cosa es va veure forçat a fugir a Moscou perquè no ho empresonessin. Cap a finals de la mateixa dècada, Txèkhov va entrar a la Universitat de Moscou com a estudiant de medicina.

Les dificultats econòmiques de la seva família van continuar, per la qual cosa el jove Antón Txèkhov es va veure obligat a buscar una manera de proporcionar-los diners, i la va trobar: va escriure relats humorístics de la vida a Rússia. Així va començar un procés que es convertiria en “la resta de la seva vida”, doncs, encara que va acabar la seva carrera de medicina, ell va continuar escrivint i no ho va deixar mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada