1 de juny 2006

cambio climático




Introducció documental “Antes de que sea tarde”

    De tots és sabut que en els darrers temps la temperatura del planeta ha canviat i a aquest efecte l’hem anomenat canvi climàtic, però que és el canvi climàtic? i que el  provoca?  Les conseqüències d’aquest augment de temperatura són evidents com mostra el vídeo “la Terra té febre” i aquesta febre està provocada per l’acumulació de gasos amb efecte d’hivernacle.

    Que el canvi climàtic és un fet demostrat es veu al document d’evidencies de la web de la NASA o en aquest simulador de la màquina del temps. Ara cal conscienciar a la població que el canvi climàtic té conseqüències i tot seguir es poden veure Imatges de “l’abans i el després”

    Una de les conseqüències és l’augment del nivell del mar i per monitorizar-lo per què s’estudia l’estat del gel de Groenlàndia? I què pot passar quan el nivell del mar creíx en un país com EEUU?

    Mentre liders de tot el món celebren la Cimera del Clima, COP28 a Emiratos Árabes per intentar retallar o fins i tot abandonar la utilització de combustibles fòssils, s’han publicat dues noticies que dimensionen el problema del canvi climàtic. La primera és que ja es considera l’any 2023 com l’any de mes calor mai registrada. La segona és una predicció que planteja que Europa pot afrontar una megasequera de 5 anys a partir del 2030. Però si la Cimera del Clima s’ha fet en un “Petroestat” i el president de la Cimera, el que ha de promoure els acords dels governs del món per reducir la contaminació, ha estat un empresari nacional del petroli… que s’ha acordat al final?

    Tot i que els éssers humans podem ser molt nocius per a l’entorn, també hem estat capaços de revertir problemes molt seriosos com ara la recuperació de la capa d’ozo, gràcies a mesures acordades per tots els països de manera unànime. Així doncs… és massa tard per prevenir el canvi climátic?

    Tot i que el documental “Antes de que sea tarde” está filmat el 2016, la seva temàtica i exposició de dades són d’una tremenda actualitat. Veure tràiler aquí.

Us esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada