29 d’oct. 2011

teatre a l'Ateneu



Anit vam gaudir, els “gairebé” incondicionals del teatre de la ciutat, de l’obra de teatre “Almost, Maine”- Quasi (Maine), en la traducció catalana-  en el muntatge de La Plataforma L’Específica y Rasatabula. “Quasi,...” es la primera obra de John Cariani, actor i dramaturg nordamericà,  i va ser estrenada a Broadway l’any 2005. L’obra ha estat àmpliament reconeguda per la seva intel·ligència i divertida mirada de la vida i l’amor en un petit poble. 

L’argument es el següent: ens trobem a Quasi, poble remot i mític que es troba a l’estat nord americà de Maine. En una nit freda i sense lluna, la activitat solar està en el seu millor  moment perquè es puguin albirar les aurores boreals. En diversos espais de Quasi es troben, a la mateixa hora, diferents residents del poble. A mesura que les aurores boreals acoloreixen el cel nocturn, els habitants de Quasi s'enamoren i u deixen de fer de forma inesperada, sovint còmica. Els cosos estan ferits i els cors estan trencats. Però les ferides i els cors es curen en aquest somni d’una nit d'hivern.
Nou històries independents conformen el "collage" , entre realista i màgic ,  de Quasi (Maine) . “Quasi”  és una obra que ens parla de la lluita dels éssers humans per aconseguir allò que ens és més dur i difícil en la vida: l'amor.

Autor: John Cariani
Direcció: Ramón Garrido
Intèrprets: Òscar Bosch, Romina Cocca, Roser de Castro, Rakel Ezpeleta, Pep Papell i Pau Sastre

Un terç curt d’entrada a l’Ateneu – res de nou dintre de la tradicional apatia per anar al teatre a ciutat- , però d’un públic que, a jutjar pels aplaudiments finals, va gaudir molt del muntatge de l’Especifica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada