7 de set. 2014

audicios musicals (música africana)


Com a comentat aquest matí Eva en l'audició musical, enllacem al bloc el vídeo de la peça "Gaws" del músic tunisià Anouar Brahem 




Anouar Brahem neix el 1957 a Halfaouine al cor de la Medina de Tunis. Va estudiar llaüt des dels deu anys al conservatori a Tunísia i aprofundeix els seus estudis amb el mestre Ali Sriti.
Des dels seus inicis, es proposa destacar l'oud (el llaüt àrab) com a instrument solista, emblemàtic de la música àrab, alhora que trenca amb la tradició en les seves composicions, ja que incorporen elements del jazz i altres tradicions musicals orientals i mediterrànies.
El 1981, es va traslladar a París durant quatre anys, durant els quals va col · laborar amb Maurice Béjart i va compondre moltes obres originals, sobretot per al cinema tunisià i el teatre.
Entre 1985 i 1990, va tornar a Tunísia per continuar el seu treball com a compositor. El 1989 va conèixer al productor Manfred Eicher qui el va convidar a gravar el seu primer disc, "Barzaj", que marca el començament d'una estreta i fructífera col · laboració durant vint anys, amb el resultat de la producció de nou àlbums: "El conte de L'Amor Amazing "(1991)," Madar "(1994)," Khomsa "(1995)," Thimar "(1998)," Astrakhan Cafè "(2000)" Li Pas Du Xat en Negre "," La Travessia De Sahar "(2006), "Els Ulls sorprenents de Rita" (2009).
El 2006 produeix la seva primera pel · lícula documental: "Paraules de la guerra", rodada al Líban després de la guerra entre Israel i Hezbollah



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada