19 d’abr. 2011

lectura popular




El proper dissabte, 23 d’abril -diada del llibre i la rosa- , els Joves d’Esquerra Verda i Vespres Literaris organitzen una lectura popular del llibre Indigneu-vos!, de Stéphane Hessel, amb pròleg de José Luis Sampedro.
La lectura, a la que tothom  està  invitat,  tindrà lloc a la Plaça Abat Oliba a les 12.00 hores.

Us esperem !!!

"Text que Vespres Literaris llegirà en defensa de la lectura: 

"Vespres Literaris  és un club de lectura que es reuneix un cop al mes al Centre Cívic de Montflorit.  El lema del nostre grup és:  “Vespres Literaris és un lloc de trobada, debat i anàlisi. Tot ens importa, res ens és aliè i el coneixement compartit ens fa una mica millor cada dia” i així és com entenem  el paper que fa la lectura en les nostres reunions mensuals.

Per a nosaltres la lectura enriqueix,  quan reflexionen sobre les idees que autores i autors ens ofereixen. La lectura emociona, perquè vivim i sentim les histories que ens conten. La lectura agermana, perquè mitjançant ella coneixem altres gents i altres cultures. La lectura transporta, perquè viatgem a infinitat de llocs, paisatges i terres que, possiblement, sols coneixerem a través  dels ulls de la literatura. La lectura solidaritza, perquè ens fa particeps dels dolor i el sofriment aliè. La lectura és compartir,  perquè contar histories és la forma més antiga que utilitzem els humans per a entendre aquest món.

Vivim un temps d'empobriment de la majoria i d’enriquiment d’uns quants, d'individualisme extrem, exclusió i ignorància que menysprea i criminalitza l'altre, al forà, a qui no pertany al clan. Un temps on cada vegada s'aixequen més murs, les portes es tanquen i la por i el temor ens envaeixen.

Contra tot això, Vespres Literaris reivindica la lectura que enriqueix, emociona, agermana, solidaritza, comparteix i transporta a un món millor que el present. A un món pel que volem i hem de lluitar."



1 comentari: