8 de juny 2020

la creativitat de vespres literaris, 1



Fa unes setmanes l’Eva ens va proposar al grup que visitéssim el treball de l’artista MAR ARZA i ens animava a fer un treball de fi de curs inspirat en les seves creacions.

En la seva obra, Arza deslliga les paraules dels llibres en què intervé en tant que proveïdors d’una lectura lineal preconcebuda, retallant-les, modificant-les, enganxant-les, enfilant-les… per, bé assenyalar els buits dins les pròpies pàgines, bé proposar una acurada reconstrucció dels mots extrets en nous contexts.

Aquest és l’enllaç a la seva pàgina: http://www.mararza.com/

A partir de demà,  cada dia penjarem en el nostre bloc cadascun dels treballs presentats per les companyes y els companys que han acceptat la proposta de l’Eva; i comprovareu  la gran creativitat del nostre grup.


                Mar Arza (1975) viu i treballa a Barcelona. Escultora de paraules, les descús pacientment dels seus relats originals per embastar amb elles noves significacions conceptuals, verbals, plàstiques; i, d’aquesta manera, amb la seva no-escriptura, reescriure els llibres que manipula tot creant exquisides i poètiques intervencions.

La trajectòria de Mar Arza integra un debat sobre les paraules i la seva dimensió sensible i matèrica; a aquest efecte tria a l'atzar pàgines de llibres, dissecciona meticulosament textos i frases o emfatitza paraules que adopten forma escultòrica. L'aproximació a la paraula ha anat evolucionant des de les ressonàncies pròpies adscrites a la poesia, fins a la re significació en contextos que no li són propis per a propiciar un tall de sentit, un incís que projecta dubtes sobre l'autoritat del real.

1 comentari: