4 de des. 2008

GAMA


GAMA son las siglas del Grup d'autoedició de material per aprenents, pero dejemos que sean ellos mismos los que se presenten:

"Què és Gama?

GAMA és una iniciativa per donar suport a les persones que volen escriure sobre la seva vida, sentiments, pensaments,... per tal que les històries de cadascú arribin a ser llegides i conegudes per altres persones que, com elles, també viuen i coneixen les dificultats de sobreviure en un món lletrat.

Les dones i els homes que participen en grups d'Educació Bàsica per les Persones Adultes tenen uns coneixements que s'estenen a molts dominis de la vida i que els poden comunicar en moltes formes del llenguatge, oral i escrit.

Aquestes realitats poden passar desapercebudes davant l'allau de publicacions del nostre entorn, si no hi ha un esforç per fer públics aquests textos.

Qui hi participa?

Fer­-ho possible vol dir comptar amb persones que escriguin, però també amb persones que llegeixin i comentin els textos, i amb persones ­tutors i tutores d'edició­ que acompanyin i donin suport al procés d'edició d'un text. I vol dir, també, que hi hagi qui es preocupi de promocionar i de distribuir els textos.

Què pretenem?

GAMA pretén aplegar aquesta xarxa d'autors i autores, lectors i lectores, tutors i tutores.

Des de GAMA volem establir estrets lligams amb tot tipus de centres o grups de formació d'adults on es doni el procés de creació de textos: escoles d'adults, centres d'acollida, presons, grups de gent gran, grups de barri, de joves,... és en aquests grups on es generen els projectes d'autoedició, de caire individual o col·lectiu.

El procés d'edició

El procés d'edició s'inicia en rebre i donar resposta als projectes que es presenten. Les propostes són estudiades i avaluades per un grup d'edició.

A partir d'aquest moment comença un treball de seguiment per anar perfilant la idea i anar orientant-la cap a la forma definitiva.

En aquest procés la persona tutora ajudarà l'autor o autora a fer més assequibles per al públic lector les seves vivències, sentiments, idees,... La confiança mútua, el respecte i el coneixement del món de l'autor o autora seran de gran importància per a la realització i edició final del projecte.

En les publicacions de GAMA és bàsic que les persones que escriuen s'impliquin en totes les decisions que porten a l'edició definitiva del seu projecte."


En la barra lateral del blog hemos puesto un enlace al correo de GAMA . Podeís enviar vuestro soporte al proyecto, así como las sugerencias o ideas que os haya podido inspirar tan feliz iniciativa.


Enlace a la página de GAMA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada