8 d’abr. 2016

un cel de plom



Neus Català va néixer l’any 1915 en el si d’una família pagesa dels Guiamets , Priorat. Un any després d’haver esclatat la Guerra Civil es va establir a Barcelona i es va implicar en la lluita antifeixista. La desfeta republicana la va obligar a exiliar-se a França. En la Segona Guerra Mundial va col·laborar amb la resistència francesa durant l’ocupació d’aquest país per les tropes alemanyes. Fou detinguda pels nazis i deportada als camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen, on hi va romandre fins a l’alliberament.

Ha dedicat la vida a recordar aquelles companyes de captiveri a les quals va sobreviure i amb les quals va conèixer l’horror, però, sobre tot, la solidaritat. La seva vida va ser novel·lada per l’escriptora Carme Martí, text que ara s’ha dramatitzat amb el mateix títol de la novel·la,  “Un cel de plom”,  i que el proper divendres, 15 d’abril, podeu veure al teatre de  l’Ateneu de Cerdanyola, des de les 21 hores.


Direcció de Rafel Duran; interpretat per Mercè Arànega i dramatitzat per Josep Maria Miró a partir de la novel·la homònima de Carme Martí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada