15 de maig 2020

cafè amb lletres maig 2020




El proper dijous 21 de maig, a les 19 hores, torna el Cafè amb Lletres en format virtual i en directe, que es podrà seguir al perfil d’Instragam de l’Ajuntament de Cerdanyola.



Aquest mes Irene Solà i el seu llibre Canto jo i la muntanya balla (Anagrama, 2019) conversarà amb la periodista i guionista Anna Guitart.

A la nova novel·la de la escriptora osonenca, la natura i la muntanya són personatges principals i els homes sembla que tan sols hi passen. A Canto jo i la muntanya balla prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d’aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, als Pirineus. Una zona d’alta muntanya i de frontera que, més enllà de la llegenda, conserva la memòria de segles de lluita per la supervivència, de persecucions guiades per la ignorància i el fanatisme.

La novel·la ha estat guardonada amb el Premi Cálamo 2019 en la categoria “Otra Mirada” i  distingida amb el 4t premi Llibres Anagrama de Novel·la. També ha guanyat el Premi Núvol 2019 en la categoria de Punt de Llibre.

Irene Solà (Malla, 1990) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Literatura, Cinema i Cultura Visual per la Universitat de Sussex . El seu llibre de poemes Bèstia (Galerada, 2012) va rebre el Premi de Poesia Amadeu Oller i ha estat traduït a l’anglès (Shearsman Books, 2017). La seva primera novel·la, Els dics, va guanyar el Premi Documenta 2017 (L’Altra Editorial)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada