14 de maig 2020

dia Internacional dels Museus



El Museu d’Història de Cerdanyola celebra aquest any  el Dia Internacional dels Museus amb activitats virtuals que podreu veure a les xarxes social del Museu de Ca n'Oliver:



Les activitats són les mateixes activitats que estaven previstes en la programació d'aquest any, però reconvertides per tal de poder gaudir del ric patrimoni històric des de casa vostra. Cada dia, entre els dies 16 i 18 de maig, trobareu una proposta diferent. 

Dia 16 maig 2020:

Els temples de la Vall de Feixes: l'església de Sant Iscle i l'ermita de Santa Maria de les Feixes

Visita guiada durant la qual podreu visitar dos dels espais patrimonials més singulars del Museu d'Història de Cerdanyola: l'ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i l'església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes i descobrir-ne la seva història.

Dia 17 maig 2020:

La vall de les Feixes

Itinerari comentat per la vall de les Feixes durant la qual descobrireu una petita vall que s'obre a la plana del Vallès i que és un reflex de la llarga història de Cerdanyola. En aquest itinerari podreu contemplar la gran riquesa patrimonial d’aquest paratge natural amb masies de diferent tipologia i diversos trams dels aqüeductes que portaven l’aigua als camps.

Dia 18 maig 2020:

El poblat ibèric de Ca n’Oliver

Visita guiada que us permetrà descobrir o redescobrir el poblat ibèric de Ca n'Oliver i la seva evolució, els seus carrers i la vida quotidiana dels seus habitants al segle III aC.

El Museu de Ca n'Oliver també s'adhereix a la proposta de l'ICOM centrada en un objecte amb la capsula:

Els lleons de Ca n'Oliver, símbols del poder a la Cultura Ibèrica.
El director del Museu, Joan Francès Farré explicarà la història d'uns fragments escultòrics  zoomorfs conservats al Museu i ho relacionarà amb als objectes vinculats a l'aristocràcia de Ca n'Oliver.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada