8 d’oct. 2023

les xerrades-debat de Vespres

 

Argentina 1985

una crònica de Joan Francesc Sánchez

    Aquest divendres, 6 d'octubre, vam tenir la primera sessió de les Xerrades-Debat de Vespres Literaris, que sempre agafarán el tema de una pel·lícula com fil conductor del debat. En aquesta ocasió la pel·licula triada és Argentina 1985 dirigida per Santiago Mitre i brillantment interpretada por Ricardo Darín com a Julio Strassera,  fiscal de la Cort Suprema argentina.

    Basada en fets reals, és un film que retrata de manera crua i emotiva els esdeveniments ocorreguts durant la dictadura militar a Argentina.

    A través de la història de les víctimes i la seva lluita per la veritat i la justícia, la pel·lícula ens convida a reflexionar sobre la importància de recordar i honorar la memòria de les víctimes. Amb una actuació destacada de Ricardo Darín i una direcció impecable de Santiago Mitre, la pel·lícula aconsegueix transmetre la tensió i el patiment viscuts en aquells anys foscos de la història argentina.

    Després d'una breu introducció de la nostra companya Pilar Marcos, va començar el debat, rememoran els moments més colpidors i emotius, com els testimonis de les victimes o l'al·legat final del fiscal.


    La nostra companya Mabel, ens va introduir a les seves vivències personals i records d'aquells anys foscos de l'Argentina, com es va viure aquest judici històric i la idiosincràsia del poble argentí, que el porta fins a la situació sociopolítica actual. Va ser una esplèndida sessió amb gairebé trenta assistents.


    La propera sessió serà el 1 de desembre, debatrem al voltant del tema de la inteligencia artificial . La pel·lícula que inspirará el debat és Her dirigida per Spike Jonze, una pel·lícula romàntica de ciència ficció i intel·ligència artificial.

Malgrat què, amb la realitat actual de la Intel·ligència Artificial, potser ja no és tanta ficció.

Us esperem!!!





1 comentari:

  1. Anònim12:50

    Lo siento muchísimo por no estar con vosotros, sino en otro lugar de donde fue imposible desplazarme.
    Primero, por no dar “bienvenida” a la primera sesión a los organizadores de nuestro Cinefórum y también por no escuchar el testimonio de nuestra querida compi Mabel, sobre su propia experiencia en Argentina!
    Os felicito a todos!👍👏🥂♥️

    ResponElimina