18 d’oct. 2023

la casa de les absències, 2

 




El llibre “La casa de les absències” de l’Helena Martínez-Ferreruela es divideix en quatre parts.

“La partida”, la seva segona part, és la menys filosòfica i està centrada en la crítica social:

    “Si la paraula conforma el pensament, també serveix l’engany. Llavors, el discurs del poder, l’argúcia de la diferència, el joc d’escacs de blanques contra negres: la llum i la foscor, el cel i la terra, el Bé i el Mal. La vida, al tauler. Les peces dominants: rei i dama, flanquejades per torres i cavalleria, a la defensa de l’estatu quo. L’estratègia errònia de l’alfil: la vanitat com a bandera. “L’homme et la vanité font bouger le monde” (Foucault, sempre tan lúcid) -1-. A l’avançada, els peons es llancen al sacrifici: arribar a l’altra banda, per fer-se un lloc en la partida.”

-1- “L'home i la vanitat mouen el món”

Sinopsi:

    Un llibre amb una veu sagaç que posa llum als límits que hem anat trampejant. El record, la memòria. El temps que sempre arrossega penyores, que acumula deutes, rebrega records, enfosqueix imatges, s’emporta enllà persones, llocs, moments, certituds i llars. I que també se’ns emporta a nosaltres, en uns poemes on Helena Martínez-Ferreruela ha posat nom als dubtes i al contrasentit fascinant de viure i haver viscut. Una casa que és la construcció del jo líric de la poeta, un ressò d’existència i singularitat, en una veu que ha esculpit versos per capturar aquesta vida que fuig i ressona.



    El dissabte, 21 d’octubre de 2023, organitzem la presentació del llibre de l’Helena Martínez – Ferreruela: “La casa de les absències”, amb la presència de l’autora i la conducció i presentació del nostre company Joan Francesc Sánchez.

    L’acte tindrà lloc a l’aula Feixa Baixa del Museu de Ca n’Oliver, de Cerdanyola del Vallès, (Carrer València, 19), a les 18.30 hores.

Dintre de la mateixa presentació del llibre, l’Helena farà una lectura comentada dels seus poemes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada