14 de maig 2009

Alternativas


El domingo, diez de mayo, asistimos a la representación de la obra teatral Des-penjades, de la autora Virgínia Sànchez, en la Sala Olivé de nuestra ciudad.

Des-penjades indaga, con mirada irónica y, a menudo, tierna, en problemas universales: la incomunicación, los sentimientos, las relaciones entre las personas... Con una puesta en escena sencilla pero muy efectiva, la obra cala hondo en el alma del espectador. Interesante seguir su evolución en las salas alternativas.

Del programa de mano:

"Quatre personatges tan aïllats dels altres com ho estan d'ells mateixos. La història de quatre dones que senten la necessitat d'entendre's i de fer-se entendre en un món on les paraules són les fitxes del joc en el qual hauran de participar per tal d'assolir el seu desig, la seva fita: trobar-se a elles mateixes, comunicar-se, expressar-se... intifitant evitar sentir-se...
DESPENJADES".

La nota de la autora:

"Podría dir moltes coses d'aquesta obra... Com que per exemple, que aquesta vegada, no he anat a buscar una idea, sinó que la idea la tenia dins, i de cop un dia, va ser ella la que em va trobar a mi... Podría dir que es una obra de com ens podem arribar a sentir de perduts a la vida ... Podria dir, que es una obra escrita per dones, interpretada per dones, dirigida per dones i que no está adreçada a un públic únicament femení, que no parlem de dones o homes, parlem de persones, de relacions... Podria dir que aquesta obra podia haver estat interpretada indiferentment per quatre nois, tres nois i una noia, dos nois i dues noies... Podria dir moltes altres coses d'aquesta obra, pero no tindria gaire sentit fer-ho sense dir que la veritable rao d'aquesta obra, sou les Des-penjades. "

…y la directora:

Una vegada mes m'arriba a les mans un text de la Virginia, aquesta vegada pero, la proposta es com a directora. Una vegada mes un text fresc, dinámic i molt seqüenciat, gairabé cinematografíe, que dificulta la posada en escena pero que fa que l’espectacle siguí molt mes atractiu.

Ficha:

Actrices:

Marta Martori
Meritxell Ortega
Virgínia Sànchez
Camen Fortuny

Dirección:

Mònica Lucchetti

Una producción de la Cia. TACTETEATRE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada