9 de maig 2016

nova exposició temporal a Ca n'Oliver



El dijous 12 de maig,  a les 18.30 hores,  el Museu de Ca n’Oliver inaugurarà una nova exposició temporal titulada “Temps de pólvora.  La Reial i Militar Acadèmia de Matemàtiques de Barcelona”. Desprès de l’ inauguració, es farà una visita guiada a càrrec d’un dels comissaris de la mostra.
L’entrada a l'acte serà lliure

En l’exposició podreu veure que l’aplicació de la pólvora en el camp militar va canviar el nostre món. Els dissenys de les fortificacions es van haver d’adaptar a les noves armes, varen aparèixer els primers baluards, i poc a poc va anar agafant força una nova figura que revolucionaria el disseny arquitectònic: l’enginyer militar.

Personatges com Vauban o Cermeño tenen una gran presència a casa nostra; l’un a la Catalunya nord, amb el disseny i construcció de totes les fortificacions de frontera, l’altre amb edificacions tant espectaculars com la Fortificació de Sant Ferran a Figueres. Els enginyers, però, no tant sols varen dissenyar la defensa del territori. La seva tasca va ser ingent. Ponts com el desaparegut de Molins de Rei, viaductes impressionants com el del Lledoner a Cervelló, barris sencers com la Barceloneta, reformes de ports i de camins, construccions d’esglésies i de teatres, obres hidràuliques...“Temps de Pólvora” és una revisió del patrimoni arquitectònic i monumental que va transformar el nostre país des del segle XVI al segle XIX.

Podeu visitar-la fins al 10 de juliol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada