La
Deepti Golani es va graduar, a l’India,
en Economia i Literatura anglesa, i va
treballar com a directora d’una empresa d’importació i exportació de roba. Va
arribar a Barcelona el 1991 i des d’aleshores ha fet diferents formacions en
empreses privades i institucions governamentals i no governamentals, per
ampliar l’aprenentatge adquirit en el seu país. A dia d’avui treballa com a
formadora intercultural i consultora, i està especialitzada en protocol de
negocis a l’Índia. També duu a terme rutes culturals de l’Índia a Barcelona, fa
classes de matemàtiques vèdiques, d’hindi i de cultura índia general, i ha
estat involucrada en workshops que tracten temes de gènere al seu país.
La
ruta que fa a Barcelona es diu “Índia a
Barcelona” Un passeig per la Barcelona més Asiàtica, i es presenta així al
Facebook:
“Que
Barcelona és una ciutat multicultural no hi ha dubte, però s'interessen els
barcelonins per conèixer totes aquestes cultures que conviuen amb nosaltres?.
Doncs hem pogut comprovar que sí, des de fa uns mesos, Casa
Àsia juntament amb CultRuta ens
proposen la Ruta Cultural “Índia a
Barcelona” de la mà de Deepti Golani, llicenciada en economia per la
Universitat de Rajasthan (Índia).
El
recorregut comença en la botiga Mumbai Moda i Complements d'Índia, on Deepti
ens explica les diferents formes de vestir depenent de l'estat d'Índia on ens
trobem, també ens ensenya com col·locar-nos un Sari (vestit tradicional) i a
combinar un Kurta (camisa tradicional índia) amb uns texans per poder afegir un
toc exòtic al nostre vestuari informal. La següent parada és en una botiga
d'espècies on aprendrem a donar més sabor als nostres plats amb la diversitat
de condiments que ens arriben des del sud d'Àsia. Ens endinsem a l'emblemàtic barri del Raval,
aquí trobarem una gran varietat de tendes regentades per indis, pakistanesos o
bengalís, nous negocis que conviuen amb els negocis de “tota la vida” del barri
i ens detenim ara en una fruiteria en la qual coneixerem noves verdures com
“Okra”, un vegetal que té un sabor especial, semblat a l'albergínia, i també
comprovarem les diferències entre el mango que coneixem a Catalunya i el que
arriba del sub-continent asiàtic, principalment aquestes diferències són el
color i el sabor, molt més dolç el d'Àsia. I no podien faltar els dolços,
nombrosos són els locals en els quals podem gaudir de la rebosteria més
tradicional com el “gulab jamun”, unes boletes de color vermellós elaborades
amb llet en pols i farina que es fregeixen en oli ben calent, després
s'endolceixen amb sucre, aigua de roses, cardamom i se'ls dóna el característic
to vermell amb uns brins de safrà. Després
d'una breu introducció sobre la religió Sikh, Deepti ens informa sobre les regles de
comportament per entrar en la Gurudwara Gurdarshan Sahib Ji, el temple d´questa religió que serà l'última
parada de la nostra ruta cultural, una ruta en la qual hem après, no solament
sobre la història o la societat actual d'Índia, si no a entendre molt millor
els aspectes d'una altra cultura a través d'anècdotes i d'històries personals
que ho fan molt més divertit.”
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada