11 d’ag. 2017

llibre del mes, 9



La Deepti Golani es va graduar, a l’India,  en Economia i Literatura anglesa, i va treballar com a directora d’una empresa d’importació i exportació de roba. Va arribar a Barcelona el 1991 i des d’aleshores ha fet diferents formacions en empreses privades i institucions governamentals i no governamentals, per ampliar l’aprenentatge adquirit en el seu país. A dia d’avui treballa com a formadora intercultural i consultora, i està especialitzada en protocol de negocis a l’Índia. També duu a terme rutes culturals de l’Índia a Barcelona, fa classes de matemàtiques vèdiques, d’hindi i de cultura índia general, i ha estat involucrada en workshops que tracten temes de gènere al seu país.

La ruta que fa a Barcelona es diu “Índia a Barcelona” Un passeig per la Barcelona més Asiàtica, i es presenta així al Facebook:

“Que Barcelona és una ciutat multicultural no hi ha dubte, però s'interessen els barcelonins per conèixer totes aquestes cultures que conviuen amb nosaltres?. Doncs hem pogut comprovar que sí, des de fa uns mesos,  Casa Àsia juntament amb CultRuta ens proposen la Ruta Cultural “Índia a Barcelona” de la mà de Deepti Golani, llicenciada en economia per la Universitat de Rajasthan (Índia).


El recorregut comença en la botiga Mumbai Moda i Complements d'Índia, on Deepti ens explica les diferents formes de vestir depenent de l'estat d'Índia on ens trobem, també ens ensenya com col·locar-nos un Sari (vestit tradicional) i a combinar un Kurta (camisa tradicional índia) amb uns texans per poder afegir un toc exòtic al nostre vestuari informal. La següent parada és en una botiga d'espècies on aprendrem a donar més sabor als nostres plats amb la diversitat de condiments que ens arriben des del sud d'Àsia.  Ens endinsem a l'emblemàtic barri del Raval, aquí trobarem una gran varietat de tendes regentades per indis, pakistanesos o bengalís, nous negocis que conviuen amb els negocis de “tota la vida” del barri i ens detenim ara en una fruiteria en la qual coneixerem noves verdures com “Okra”, un vegetal que té un sabor especial, semblat a l'albergínia, i també comprovarem les diferències entre el mango que coneixem a Catalunya i el que arriba del sub-continent asiàtic, principalment aquestes diferències són el color i el sabor, molt més dolç el d'Àsia. I no podien faltar els dolços, nombrosos són els locals en els quals podem gaudir de la rebosteria més tradicional com el “gulab jamun”, unes boletes de color vermellós elaborades amb llet en pols i farina que es fregeixen en oli ben calent, després s'endolceixen amb sucre, aigua de roses, cardamom i se'ls dóna el característic to vermell amb uns brins de safrà.  Després d'una breu introducció sobre la religió Sikh,  Deepti ens informa sobre les regles de comportament per entrar en la Gurudwara Gurdarshan Sahib Ji,  el temple d´questa religió que serà l'última parada de la nostra ruta cultural, una ruta en la qual hem après, no solament sobre la història o la societat actual d'Índia, si no a entendre molt millor els aspectes d'una altra cultura a través d'anècdotes i d'històries personals que ho fan molt més divertit.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada