28 de gen. 2018

presentació "Mar da Morte"



El proper dijous, 1 de febrer de 2018,  els de Vespres Literaris organitzem la presentació del llibre “Mar da Morte”, del poeta i amic Santi Borrell.  L’acte tindrà lloc a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès (Plaça Enric Granados, 1), a les 19.30 hores. Comptarem amb la presencia de l’autor i la  presentació del periodista Xavier Poza.

Santi Borrell Giró,  fill de Vilafranca del Penedès,  1972,  és poeta i enòleg.

El seu primer poemari es va publicar el 2010, Els dies a les mans, i Vespres Literaris ho vam presentar a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès.  El 2013 es va publicar el seu segon llibre de poesia Fragments d'una pedra, també presentat a l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès de la ma de Vespres Literaris. Aquest any ha publicat el seu tercer recull de poemes, Mar da morte, edició en català amb traducció al gallec d'Amauta Castro.

Ha estat organitzador de diversos festivals de poesia (Kinzena Poetika, a Vilafranca del Penedès; i Festival de Poesia a les Caves, a Sant Sadurní d'Anoia). Ha promogut diversos llibres col·lectius: Poetes a la Xarxa (2010, Poemes i blogs), i Poesia a la Frontera.  Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana (2011, March Editor i Llibreria Serret).

El 2016 es va editar el seu estudi "La història del Cava" (Publicacions de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia), que rebé el Premi al Millor Llibre d'Història de Vins a nivell mundial (Gourmand Word Cookboo Awards).

Mar da morte

Després de quinze anys de treball, l’autor presenta un llibre-collage, fragmentat que barreja gèneres literaris com la poesia, la poesia visual, teatre, periodisme, assaig, història i crítica política. El poemari és un cant a l’ecologia, un cant al medi ambient, a la bellesa del mar i de la terra, als valors humans de solidaritat i amor cap a la natura, tot a partir de la tragèdia ecològica del Prestige, el novembre del 2002.

A més, el llibre busca nous camins d’expressió per qüestionar el model de consum i capitalista que provoca conflictes ambientals i climàtics de tot tipus, a part dels conflictes socials. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada