13 de juny 2022

miró, evolució artistica

 


El passat dissabte, 11 de juny, Xavier Martorell ens va oferir una aproximació a l’evolució de l’obra artística de Joan Miró.

És molt difícil establir les fonts d'inspiració de l'obra de Miró: el cel, a tocar del sol, la lluna i les estrelles conformen un espectacle que l'impressiona profundament. Els espais buits, els horitzons, es transformen en els quadres en petites formes disposades en grans espais. El paisatge de Mont-roig exerceix un paper fonamental en l'obra, essent el lloc d'unió amb la natura. També l'art suposa una influència importantíssima per a Miró, el dadaisme, surrealisme, l'expressionisme abstracte americà, l'informalisme europeu… Així mateix la cal·ligrafia i la pintura oriental el proveeixen d'eixos culturals amb què anar construint el seu vocabulari.

En definitiva, l'obra de Miró és una interessant amalgama d'influències.

Les seves maneres d'expressió comprenen un ampli ventall de pràctiques artístiques, amb una curiositat singular per tot tipus de suports i tècniques: pintura, escultura, dibuix, ceràmica, tapissos, collages, il·lustració de llibres, gravat, disseny de decorats, vestuaris, en una mostra extraordinària de passió per la matèria.

Enllacem els vídeos amb el treball de Xavier:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada