24 de set. 2023

el dring del sentit

 


    El divendres 29 de setembre de 2023, l’associació cultural Vespres Literaris organitza la presentació del llibre de la Esperança Castell  “El dring del sentit. Itinerari poètic i vital”. 

    Amb la presencia de l’autora, la introducció del nostre company Joan Francesc Sánchez i la presentació de l’escriptora Marta Pérez Sierra, l’acte tindrà lloc al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), a les 18.00 hores. 

L’autora:

    Neix l’any 1951 del segle passat en una barriada perifèrica de Sant Adrià del Besós. Als 18 anys guanya les oposicions a mestra nacional i treballa 10 anys a l’escola. En paral·lel estudia Psicologia per acabar fent Medicina i Psiquiatria. L’any 1974 va venir a viure a Cerdanyola i va formar una família. 

    Com a metge, va treballar al Centre Municipal de Cerdanyola i al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Els seus àmbits d’especialització eren principalment la Salut Pública, l’Educació per a la Salut i altres programes de prevenció. Es va dedicar més de trenta anys  a la formació del professionals sociosanitaris des de l’Institut d’Estudis de la Salut. Quan li va rebrotar la vocació d’atendre als pacients individualment i ajudar-los a disminuir el sofriment mental, es va formar en psiquiatria i la vida professional va donar un tomb.  Va treballar 10 anys a l’Hospital Parc Taulí dins el servei de Salut Mental. Es va especialitzar en Psicoteràpia i Psicoanàlisi. 

    La vocació literària va ser com un fruit tardà d´una vida dedicada a les persones. Als 55 anys començar a formar-se a l’Escola d Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Va publicar cinc libres individuals de poesia i tres en col·laboració amb d’altres poetes. Actualment compagina les dues activitats: la literària i la de psicoanalista en la pràctica privada. 

El llibre: 

    L’autora ens ofereix en aquest llibre tota una trajectòria vital d’experiències i opinions que aniran bastint la recreació literària del seu propi jo. Un jo poètic que anirà creixent a partir de cada instant vital i de cada mirada transparent i despullada del seu món interior, on vida i obra s’intueixen i es juxtaposen.

    Com diu Mònica Miró al pròleg del llibre, l’autora «cus una trama per restablir vincles, perquè dialoguin el racional i l’irracional, l’exterior i l’interior, l’individu i la col·lectivitat, la seva professió i la seva vida familiar, l’ésser humà i el paisatge, la natura i la cultura, la raó lògica, la raó poètica i la raó psicoanalítica. És una exploració endintre, un camí d’autoconeixement […]. Qui troba el dring del sentit, viu conscientment i plenament. Sospito que l’Esperança l’ha trobat i que també ho farà tota persona que llegeixi, amb el respecte i l’estremiment que es mereix, aquesta obra fonamental que ara veu la llum».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada