2 de des. 2023

cuines literàries

 


Yorkshire pudding

    El Yorkshire pudding o púding de Yorkshire és un plat d'acompanyament anglès habitual, un púding al forn fet amb una massa d'ous, farina i llet o aigua. És un aliment versàtil que es pot servir de moltes maneres en funció de l'elecció dels ingredients, la mida del púding i els components del plat que l'acompanyen. Com a primer plat, es pot servir amb gravy (salsa de carn); per a un plat principal, es pot servir amb vedella i gravy, i forma part del Sunday roast (rostit del diumenge) tradicional, però també es pot omplir d'altres aliments, com ara bangers and mash (salsitxes amb puré de patates) per fer un àpat.

Ingredients:

½ cullerada de sal
150ml. D’aigua mineral
2 ous
350 ml. De llet
170 gr. De farina de blat
Nou de mantega o oli de girasol

Elaboració:

En un bol tamisem la farina per a quedi fina i sense grumolls, afegim els rovells i batem.
Incorporem els líquids: l'aigua i la llet barrejant a poc a poc fins que ens quedi una crema fina.
Deixem reposar unes dues hores a la nevera
Pre-escalfar el forn a 200°C
Untem els motlles amb abundant mantega.
Muntem les clares a punt de neu ben dura.
Ajuntem les clares a punt de neu amb el nostre batut que tenim reposant a la nevera, amb moviments envoltants i molta cura perquè no caigui.
Omplim les ¾ parts dels motlles i els fiquem al forn, estaran llestos quan els punxem i el escuradents surti sec.
En 25-30 minuts, hauran crescut i estaran daurats i cruixents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada