4 de des. 2023

les xerrades-debat de Vespres

 
Titol original: Her
Any: 2013
Durada: 126 minuts
Direcció: Spike Jonze
Guió: Spike Jonze
Música:  Arcade Fire, Owen Pallett
Fotografía:  Hoyte van Hoytema
Repartiment: Joaquin Phoenix,  Amy Adams, Rooney Mara
Olivia Wilde,  Chris Pratt.
Palmarès: Oscar i Globus d'Or al millor guió original.

Per Joan Francesc Sánchez


    El passat divendres 1 de desembre vam tenir una nova sessió de els debats de Vespres. El tema d'aquest més es la Inteligencia Artificial,  amb la pel·lícula Her, com material d'inspiració pel debat.
    Dirigida per Spike Jonze i fantàsticament interpretada per un genial Joaquin Phoenix, que aconsegueix un personatge entranyable d'una naturalitat sorprenent. 



    La pel·lícula planteja un món futurista, en què les relacions entre persones estan trencades i explora, entre altres temes, la complexitat de les relacions i la soledat en un temps futur en què les màquines estan cada cop més humanitzades. L’aïllament en temps d´hiperconnexió. 

       La gent, com el protagonista, no són capaces de resoldre les seves dificultats o manifestar els seus sentiments amb els altres, per la qual cosa recorren als sistemes operatius, en els quals plasmen un ideal inexistent. Com a resultat, el film mostra persones soles i aïllades del món que els envolta com el protagonista. 




    Un dels motius que fa gran aquest film no és només la història que narra sinó també com, a través dels elements del llenguatge audiovisual, adquireix un significat complet. Després d'una  introducció sobre la pel·lícula, a càrrec de la nostra companya Pilar Marcos, vam fer una breu introducció a la intel·ligència artificial (IA): quins riscos i beneficis pot aportar.


   
 Després, vam tenir un interessant debat, molt participatiu i amb diversitat de matisos, tant al que representa la IA, com a l'afectació de la tecnologia a la societat actual i futura. Després de més d'una hora de debat intens, vam haver d'acabar la sessió, però encara amb un debat actiu. 



    La pròxima sessió serà el 2 de febrer del 2024. El tema que tractarem serà el canvi climàtic, i la font d'inspiració el famós documental Antes de que sea tarde dirigida per Fisher Stevens. Un documental de National Geographic Channel, dels guanyadors de l'Oscar Leonardo DiCaprio, Fisher Stevens i Martin Scorsese, on s'explora els efectes del canvi climàtic arreu del món a més de posar en evidència la contribució de la humanitat a l'acceleració del canvi climàtic. 

Us esperem!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada