14 de març 2012

crònica sortida Illot Gran

L'Illot Gran
Els passats nou, deu i onze de març, els de Vespres Literaris vam fer una trobada literària, gastronòmica i festiva a l’Alt Penedès. Per la nostra estada vam triar L'ILLOT GRAN, una antiga masia pairal reformada per habilitar-la com a casa de colònies i alberg. La casa és magnifica, vam estar molt còmodes. Volem agrair Al Toni, al Dani, en el moment de la primera visita i , especialment, a la Bele les atencions i l’ajuda que ens han brindat; hem gaudit d’un cap de setmana fabulós! Gràcies.


El Penedès és un fragment de la Depressió Prelitoral que té a un extrem el Baix Llobregat i a l’altre l’Alt Camp, i que està encaixonat entre la Serralada Prelitoral i la costa mediterrània. L’Alt Penedès limita al nord i el nord-oest amb les serres d’Ancosa, de Mediona i de Font-rubí (Serralada Prelitoral); al sud, amb la serra de Marina, amb la formació de l’Àliga i la serra d’Olèrdola (Serralada Litoral); el límit oest està més enllà del riu Foix i de la riera de Pontons, i el límit est no arriba al riu Llobregat. El paisatge de la vinya és el que està en el cap de tothom quan es parla de l’Alt Penedès: és un terreny pla, més o menys ondulat, amb camps de vinya pertot arreu. És un paisatge molt humanitzat, ja que des de qualsevol nucli de població es poden veure els nuclis propers i veïns.




I, com no podia ser d’una altra manera, el dissabte al matí el vam dedicar a passejar per aquest paisatge humanitzat i amable, a cavall de la Granada i Vallformosa..., per, ja el diumenge, visitar una cava propera a L’Illot. La cava u més u fan tres (1+1=3), amb seu a la masia Navinès, que té una cava d’uns cent anys, va començar la seva activitat fa més de deu anys. En Josep Anton Bonell ens va guiar en la visita a la cava i a la planta embotelladora. Desprès vam fer un tast de quatre productes de la casa: un Solitierra del 2011, vi blanc jove elaborat amb xarel•lo, un cabernet sauvignon rosat i dos caves, un brut nature elaborat amb xarel•lo, parellada i macabeu i un brut rosé selecció elaborat amb trepat, pinot noir i garnatxa. Tots ells, en opinió d’aquest cronista, magnífics.




La tarda del dissabte la vam dedicar a exposar les propostes dels membres del grup per la propera temporada, un ventall de vint-i-nou propostes – una per persona- que van de la novel•la a l’assaig, del teatre al llibre d’aventures o de la biografia al relat històric. Un bon grapat de lectures, de les quals n’haurem de triar deu.


A la nit, va arribar la disbauxa i la festa amb el quart encontre musico-poètic-literari de Vespres. Per l’escenari de l’Illot van passar La Ventafocs, Antonio Machado, una xirigota de Càdis, un trio sud-americà, l’Ariel Rot i el Coque Malla, el Duo Dinámico, una grup cubà, Azúcar Moreno, Ángela Molina i el Banderas, una noia amb bitllets i els seus amics colombians i, fins i tot, l’Alex Ubago. La Bogeria total!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada