21 d’abr. 2013

concurs de relats Montflorit



Aquest matí s'ha fet entrega, al Centre Cívic de Montflorit, del premi al millor relat del Primer concurs de relats infantils organitzat per l'Associació de Veïns i Amics de Montflorit i Vespres Literaris, amb la col·laboració del Bar-Restaurant Montflorit.

El premi ha recaigut en el relat "Una aventura d'allò més perillosa ", una creació de l'Uc Riera Rojas, de 8 anys d'edat.

Us transcrivim en aquesta entrada el relat guanyador.  Que ho gaudiu i animem a Uc a escriure més relats i als avis a explicar contes als seus néts.


UNA AVENTURA D’ALLÒ MÉS PERILLOSA

"A l’època de les pessetes, ara fa uns 30 anys, hi havia un noiet que tenia una malaltia molt greu que no la coneixia ningú, tret d’un metge que vivia a les muntanyes de  l’est. Però no sabien que existien i llavors van posar un anunci a un canal de televisió i van aparèixer moltes poques persones.
I una d’aquestes va dir :
-         -  A les muntanyes de l’est hi viu un vell metge molt tranquil.
Van anar al lloc indicat segons la persona. Van enfrontar-se a molts perills: llops, porcs senglars... I al cap d’una setmana, van veure un refugi amb llum i s’hi van acostar. Van trucar a la porta, i llavors, es van sentir unes passes que s’acostaven a la porta. Es va obrir i es va veure una mà que sortia d’una vella molt arrugada, que els va dir que entressin i els va oferir menjar i quedar-se a dormir.
Quan se’n van anar a dormir, els viatgers va sentir més passes que feien tremolar la fusta, es va sentir algú que afilava un ganivet...I  quan va parar el soroll es va veure una ombra que s’acostava i llavors  es va obrir la porta...
Van veure la vella amb dues banyes i un ganivet i llavors, els va matar. I encara no han tornat.. Però el noi es va curar sol.
Això és el que expliquen els vells savis dels pobles com Cabra del Camp i Cerdanyola."
                                               FI

Uc Riera Rojas

l'Uc llegint el seu relat



1 comentari: