5 de març 2017

cerdanyola, 8 de març de 2017

8 DE MARÇ 2017 DIA INTERNACIONAL DE LES DONES


MANIFEST CONSELL DE POLÍTIQUES D’IGUALTAT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS
               

El dia 8 de març és una de les commemoracions anuals més importants de l’agenda feminista. Aquesta data, símbol per a les dones dels cinc continents, ens recorda que la nostra lluita ve de lluny. De fets com la mort de les obreres nord-americanes al 1857 a l’incendi de la fàbrica Cotton de Nova York, com el de la lluita de les sufragistes o la feina de les mestres de la 2a República.

Amb l’inici de la Revolució Industrial la població femenina dels sectors populars es va incorporar al treball assalariat però sense deixar de ser responsables del treball de cura de les persones del grup familiar i de les activitats domèstiques. Nosaltres som les hereves d’aquelles dones pioneres en la lluita contra les desigualtats de gènere. És el nostre deure lluitar per fer-ne visible la capacitat transformadora dels feminismes per aconseguir una vida digna, lliure i socialment justa.

Són molts els avenços aconseguits, però també és molt el camí que cal recórrer en favor de la igualtat efectiva entre dones i homes. La crisi de la societat occidental actual és sistèmica i radica en el sistema de dominació més antic que explota i discrimina, el patriarcat, que ens ha fet creure que allò cultural és natural, que el seu propi règim creat i consensuat per a la dominació social és natural, i per tant immutable.

Una desigualtat que s’expressa en els diferents àmbits de les nostres vides:

- 7 de cada 10 víctimes de pobresa energètica són dones.

- Les dones representen el 60% de les llicenciades i en canvi més del 70% de les empreses no tenen cap dona als seus Consells d’Administració.

- El propi govern reconeix que la bretxa salarial entre se situa en un 26,6% a Catalunya. Amb una llei d'igualtat que continua sent menyspreada i amb noves lleis laborals que tornen a desprotegir les dones.

- I mentre es reconeix l’augment de la desigualtat salarial, a Catalunya el pressupost per a polítiques de dones ha baixat un 36% en els últims 7 anys. El de l’Estat encara és pitjor, amb una reducció del 61%.

- El treball assalariat tampoc no és garantia per poder dur a terme un projecte de vida emancipador per a moltes dones. Només amb polítiques de dones i recursos per fer-les efectives assolirem la justícia social.

Si volem acabar definitivament amb les discriminacions de gènere, cal que les dones siguem presents a tots els espais de decisió i de poder. Sense aquesta presència, totes les polítiques d’igualtat seran parcials i insuficients.



Per totes raons i moltes més:

Les dones de Cerdanyola DIEM prou a la violència masclista. En el que portem d’any són 18 les dones mortes per violència de gènere, i el pitjor és que els estudis indiquen que una part de la població en general i del jovent en particular no percep l’existència de desigualtats entre homes i dones i no identifica determinades conductes d’abús i control com a formes d’exercir violència masclista.

Les dones de Cerdanyola DENUNCIEM les violències sexuals, perquè són la màxima expressió de la dominació patriarcal. Les violències sexuals han de ser socialment contestades de manera contundent, sense qüestionar ni revitimitzar a les dones que pateixen les agressions.

Les dones de Cerdanyola DEMANEN a la fiscalia que estudiï les ordres d’allunyament demanades a Cerdanyola donat que un 60% són rebutjades, constituint un dels percentatges més alts de l’Estat Espanyol.

Les dones de Cerdanyola DEFENSEM una economia solidària basada en la sostenibilitat de tots els éssers del planeta per sobre de l’economia capitalista del benefici d’uns quants i en el comerç just.

Les dones de Cerdanyola VOLEM lluitar, perquè només amb la lluita es pot guanyar; una lluita passional, radical i compromesa. Els feminismes del segle XXI ens han de permetre a dones i homes canviar el món, posar fi a l’ordre social vigent i anar més enllà d’una societat de classes i patriarcal que tant de patiment, opressió i explotació genera.

Les dones de Cerdanyola REIVINDIQUEM el dret a decidir sobre el propi cos, a una vida en peu d’igualtat i lliure de violències patriarcals.

SENSE PASSIÓ NO HI HA REVOLUCIÓ!!

MARXEM PELS NOSTRES DRETS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada