8 de març 2017

un laberint a CornuallaGlendurgan Garden està situat a poques milles de la ria de Fal, a la península de Cornwall, al "Finisterre" anglès.

El jardí va ser plantat per Alfred Fox entre els anys 1820 i 1830 amb vistes sobre el riu Helford i la costa propera. Inclou un laberint de llorer plantat en 1833.

Falmouth va ser el primer port d'escala per als vaixells que tornaven de les Amèriques, l'Extrem Orient, Àfrica i antípodes, el que va facilitar l'adquisició per la família Fox d'espècies arbòries i plantes exòtiques de tot el món. A més de faigs i roures, les palmeres, les falgueres arborescents, bosquets de bambú, sicòmors, magnòlies i atzavares diversos conviuen amb els rododendres, camèlies i azalees sobre catifes verdes, que ara a la primavera apareixen prenyades de flors silvestres.


A la península de Cornualla, prop de la costa, es dóna un microclima amb la temperatura mitjana més elevada de les Illes Britàniques causa de l'influx del Corrent del Golf, ideal per al desenvolupament del jardí subtropical.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada