3 de març 2017

la llibretera dins la llum i quatreSeu darrere del taulell.  La llum entra per la finestra com una ofrena.  Aquesta vegada no llegeix,  mira a fora.  A l'altra banda del vidre,  al carrer,  la vida circula i a ella li fa l'efecte que no s'hi havia fixat mai tant.  La claror viva d'un matí de primavera i tot-hom ja amb màniga curta per aprofitar la calor del dia.

Al seu terreny, florit de paraules vives,  atrinxerada i tranquil·la,  protegida de l'esclat del sol pel tendal daurat,  es nodreix del moviment del carrer,  se n'impregna,  hi troba un gran plaer. La vida l'ha acabat atrapant allà on s'ho esperava menys:  entre els llibres.  I,  tanmateix,  la vida sempre ens espera en allò que ens importa mes.  No es pot marxar enlloc, per fugir de la llum.

Torna cap a l'interior del seu jardí,  observa les piles ben ordenades i els colors amb què vesteixen el lloc. Totes les frases encadenades,  totes les paraules entreteixides procedeixen d'un únic moviment:  el de la llum que dona realitat a l'ombra.”

La llibretera dins la llum
Frank Andriat
traducció Anna Casassas
Sd-edicions, 2014; pàg. 149


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada