25 d’oct. 2019

ramon llull a prop






Ahir, al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, els de Vespres Literaris vam llegir textos de Ramon Llull, un referent  en la història de la literatura catalana i europea de tots els temps, dins els actes que s’estan fent al voltant de l’exposició temporal “Ramon Llull. L’encontre entre cultures”, que acull el museu fins al 15 de desembre de 2019.



En col·laboració amb l’Aula de Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès (gràcies Carlos Soler,... Pep, fantàstic!!!!), vam llegir fragments de les obres: “Romanç  d’ Evast e Blanquerna”, “Félix o Llibre de Meravelles” i del “Llibre de contemplació”, acompanyats per la música del Llibre Vermell de Montserrat, que va triar per l’ocasió Xavier Martorell , que també va tenir cura de les imatges i la part tècnica de tot l’acte de forma perfecta.




A tots el participants en aquesta experiència d’apropar la literatura i el pensament d’aquest català universal a l’actualitat, gràcies.



I ens acomiadem d’aquesta crònica amb les paraules del propi Ramon Llull, pronunciades ahir  en aquest turó de Cerdanyola del Vallès: “De mi han dit que sóc un gloriós fracassat..., o que no sóc un home d’obres consumades...Bah!!!!, potser si que  vaig patir d’immodest,  era, sóc,  un home “phantasticus”, qui ho posa en dubte!!!!,  vaig intentar establir, amb els meus estudis, tractats i llibres (una extensíssima obra de la qual es conserven 260 obres),  la relació existent entre teologia i filosofia, entre la fe i la raó, què us sembla???. I tot això ho vaig fer, per primer cop a tota Europa, utilitzant la meva llengua materna: el català!!!!”







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada