Des de avui ja és pot visitar l’exposició temporal
El Farcell de la postguerra. Quan la
gana aguditza l'enginy, al Museu de
Ca n'Oliver.
L'exposició mostra com es va alimentar la població
des de la fi de la Guerra Civil (1939) fins al final de l'autarquia (1951) en deu
hàbits temàtics: l'auxili social, l'estraperlo, les cartilles de racionament,
l'economia domèstica, etc. També vol retre homenatge a totes les famílies que
van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país.
Durant la visita a l'exposició es podrà descobrir
i recordar com en una economia devastada i amb una mà d'obra barata que no
podia protestar, moltes famílies havien de sobreviure amb els cupons de
racionament i sense els diners necessaris per poder adquirir aliments del
mercat negre, que s'abastia de l'estraperlo.
A l'exposició es poden veure alguns objectes
procedents del fons del Museu d'Història de Cerdanyola i s'han preparat dues
activitats complementàries: una demostració de cuina de postguerra el 20 de setembre i una visita guiada el 18 d'octubre, a càrrec del comissari de
l'exposició, Sergi Freixes.
Recordar que per a participar en les activitats,
caldrà inscriure's prèviament al 935 804 500 (aforament serà limitat) i seguir
les mesures preventives (distanciament, mascareta i higiene de mans), les
mateixes que per a una visita lliure.
Els horaris per les visites lliures:
Fins al 30 de setembre
Dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 h
Dissabtes d'11 a 14.30 i de 16.30 a 20 h
Diumenges i festius de 10.30 a 14.30 h
A partir de l'1 d'octubre
Dijous i divendres de 16.30 a 19.30 h
Dissabtes d'11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h
Diumenges i festius de 10.30 a 14.30 h
L’exposició es pot visitar fins al 1 de novembre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada