25 de juny 2013

"cercant la llum", crònica de la ruta van Gogh a la Provença, 1


El primer dia de la ruta el vam iniciar amb un recorregut en barca pels canals de la "Petite Camargue". La ciutat de la que partim,  Aigues Mortes, fou manada erigir l’any 1240 pel rei Lluís IX per tal d'obrir un accés comercial i militar a la Mediterrània, després de set segles de la seva construcció,  fa molt de temps que ha perdut la posició de port comercial a favor de Marsella,  però segueix dominant un país fet de pantans, sorra i aigua d’una salvatge bellesa. Aigues Mortes segueix avui dia embolcallada per una muralla medieval magníficament conservada.



Després del passeig en barca, reposem forces al museu de la Camargue, on s'ha erigit l'obra "Horizons", primera etapa del projecte "Camins de l'Aigua" .El seu autor, Tadashi Kawamata ha creat una obra que s'assembla a un niu o la proa d'un vaixell.



Després de recórrer els espais naturals de la Camargue, ens encaminem a una primera trobada amb l'objectiu principal d'aquest viatge: resseguir les passes de van Gogh a la Provença. Arribem a Arles, on va fixar la seva residència el pintor entre  febrer de 1888 i maig de 1889. En Arles i els seus voltants, Vincent Van Gogh realitza al voltant de 300 dibuixos i pintures. A la ciutat, recorrem aquests llocs: la plaça del Fòrum on va pintar el “Cafè nocturn”, la plaça Lamartine on s'erigia casa seva,  la Casa groga, o el jardí del bulevard de Lices, on realitzem lectures de fragments de les cartes de van Gogh al seu germà Theo.




2 comentaris:

  1. Anònim23:41

    Gracias a todos los compañeros que han hecho, posible, este recorrido lleno de descubrimientos, sorpresas y alegrías.

    ResponElimina
  2. Todas y todos hemos descubierto, compartido y disfrutado.

    Un abrazo

    ResponElimina