19 de febr. 2018

jardins secrets de barcelona



Jardins secrets de Barcelona
Isabel de Villalonga, Isabel Cordero (text), Luis Plana del Llano (fotografia)
Editorial Àmbit, 2013

Obrim les portes de jardins pràcticament desconeguts de Barcelona, un món privat i plàcid que s'amaga darrere de les reixes i les altes tàpies: claustres medievals, jardins històrics transmesos de generació en generació, patis interiors, àtics espectaculars, entranyables jardins familiars i nous jardins contemporanis. Són espais que desperten els sentits i mouen les emocions, i demostren així que l'esperit jardiner de Barcelona no s'ha perdut, que es manté en el temps i en la història.

A Barcelona hi ha 700 hectàrees de jardins privats. La majoria són espais pràcticament desconeguts:  jardins paisatgístics que aprofiten espais insòlits com antigues pedreres, jardins formals i clàssics, uns altres de disseny més modern. Patis interiors que creen espais recollits i íntims, i també santuaris als terrats d'edificis.

Alguns es poden visitar però són poc coneguts, com el gran claustre gòtic del monestir de Pedralbes. També hi ha "jardins secrets" en el cor de la ciutat, espais de natura insospitats, com el jardí de l'hotel Alma, a l'interior d'una illa de l'Eixample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada