3 de juny 2018

exposició




Ahir la Roser ens va donar noticia d’una exposició fotogràfica d’un familiar seu instal·lada al Castell de Montjuic: ‘Memòria perduda’, de Miquel González.

"Miquel Gonzalez va néixer el 1964 a Alemanya, fill d'emigrants espanyols. Sent adolescent,  redescobreix les seves arrels i emigra a Barcelona (1987-2000),  on estudia fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Ha treballat com a fotògraf durant més de 20 anys i ha publicat a tot el món. En la seva fotografia documental i paisatgística, tradueix els temes culturals i socials a les dimensions humanes. Està interessat en la condició humana i especialment en les àrees perifèriques tant de l'individu com del paisatge.  Allò que la civilització ha violat o que jeu darrere dels nostres estereotips.

La seva obra és caracteritza per una visió contemplativa dels espais i situacions que fotografia, que li dóna un equilibri i qualitat monumental a les seves fotografies que inciten l'espectador a reflexionar més sobre el tema."

(extret de la seva pàgina)

MEMÒRIA PERDUDA: La memòria perduda d'Espanya 1936-1975, és un àlbum de fotografies que fa el seguiment dels llocs on 114.000 desapareguts romanen immòbils en fosses comunes sense nom al llarg de camins, camps o barrancs de tota la geografia espanyola .

El fotògraf els ha recorregut, capturant amb la seva càmera les ubicacions de les fosses i de les zones en què es van produir els magnicidis. Son indrets que encara no han estat excavats o commemorats.  Molts d’aquests es van perdre i van restar ocults sota noves carreteres o edificis,  o simplement van desaparèixer sense deixar cap rastre o senyal del seu passat cruel.


Editorial: IPSO FACTO PUBLISHERS

Any d’edició: 2018
Matèria: FOTOGRAFIA
Pàgines: 125



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada