21 de set. 2024

cinefòrum, primera sessió, 1

 



    El proper divendres, 27 de setembre de 2024, de 17:30 a 21:00h, el Cinefórum de Vespres Literaris presenta la pel·lícula «Maixabel», de la directora Icíar Bollaín, una trobada en la qual tractarem el tema de la justícia restaurativa.

    Maixabel Lasa defineix la pel·lícula com un cant a la necessitat de convivència de totes les persones, de viure entre diferents però respectant-nos i un cant a la deslegitimació de l’ús de la violència.

    La pel·lícula mostra com van ser les trobades restauratives, perquè molta gent les desconeix i hi ha hagut moltes faules durant aquests anys.

    La ponència i moderació anirà a càrrec de Robert Manrique, supervivent de l’atemptat d’Hipercor, expresident de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) i actualment, assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT).

    L’any 2011 Rafael Caride Simón, un dels condemnats per l’atemptat d’Hipercor va demanar en Rober Manrique una trobada a la presó de Vitòria. Al juny de 2012 es van reunir i en Robert ens explicarà com va anar.

    L’acte tindrà lloc a la AA. VV. Les Fontetes, Carrer dels Reis, 30 de Cerdanyola del Vallès.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada