Manchester tart
El pastís Manchester és un pastís tradicional fornejat que consisteix en una base de massa brisa untada amb melmelada de gerds, coberta amb un farcit de crema i coronada amb flocs de coco i una cirera. Hi ha una variant molt comuna, amb una capa de plàtans a rodanxes fines sota la crema.
La recepta va ser publicada per primera vegada a The Book of Household Management per la senyora. Beeton sota el nom de Manchester Pudding. La recepta consistia en pasta de full amb una capa de melmelada i natilles abocades a sobre, rematat amb un pessic de sucre.
Durant les dècades de 1970 i 1980, els pastissos Manchester se servien regularment als menjadors escolars, juntament amb crema calenta. Els pastissos generalment contenien coco i una cirera, i de vegades també una capa de plàtan picat entre la crema i la melmelada.
RECEPTA
Quantitats per a un motlle d'uns 23 centímetres de diàmetre (aproximadament 6 porcions)
Ingredients per a la massa:
200 g. de farina
2 cullerades de sucre glas
100 g. de mantega freda, tallada a cubs
1 ou
1 culleradeta de suc de llimona.
Ingredients per al farciment:
400 g. de llet de coco
1 beina de vainilla o una cullerada d'extracte de vainilla
6 rovells
125 g. de sucre
3 cullerades de farina
150 g. de melmelada de gerds
50 g. de coco ratllat.
Elaboració:
De la massa:
1. Poseu la farina, el sucre i la mantega a la pastadora. Ha de quedar una massa “sorrenca”. Afegir l'ou i el suc de llimona i integrar-ho bé.
2. Retirar la massa i embolicar-la en paper film, aixafant-la lleument. Guardar a la nevera com a mínim una hora.
3. Passat el temps de nevera, engegueu el forn a 180°.
4. Abocar la massa al motlle, i punxar-la amb una forquilla. Cobrir amb paper alumini i col·locar-hi un pes a sobre (cigrons secs, per exemple).
5. Enfornar 12-15 minuts, retirar el paper i enfornar uns 5 minuts més, fins que la massa estigui lleugerament daurada. Retirar del forn, refredar completament a temperatura ambient i desemmotllar.
Del farciment:
1. Poseu a bullir en un cassó la llet de coco juntament amb la vainilla.
2. Mentrestant, barregeu els rovells amb el sucre i la farina.
3. Un cop la llet comença a bullir, afegiu-la gradualment a la barreja dels rovells, sense deixar de batre-la. Passar la barreja resultant a un cassó i cuinar a foc mitjà remenant constantment fins que comenci a espessir-se.
4. Quan estigui espessa la crema, apagar el foc i passar-la a un recipient i cobrir a pell amb paper. Refredar a la nevera el moment d'utilitzar.
Muntatge:
Cobrir la massa de pastís amb una capa de melmelada de gerds, col·locar a sobre la crema pastissera de coco i allisar amb compte. Escampar-hi coco ratllat i decorar al gust (amb gerds, cireres, etc.)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada