14 de des. 2024

cuines literàries

 


Manchester tart


    El pastís Manchester és un pastís tradicional fornejat que consisteix en una base de massa brisa untada amb melmelada de gerds, coberta amb un farcit de crema i coronada amb flocs de coco i una cirera. Hi ha una variant molt comuna, amb una capa de plàtans a rodanxes fines sota la crema.

    La recepta va ser publicada per primera vegada a The Book of Household Management per la senyora. Beeton sota el nom de Manchester Pudding. La recepta consistia en pasta de full amb una capa de melmelada i natilles abocades a sobre, rematat amb un pessic de sucre.

    Durant les dècades de 1970 i 1980, els pastissos Manchester se servien regularment als menjadors escolars, juntament amb crema calenta. Els pastissos generalment contenien coco i una cirera, i de vegades també una capa de plàtan picat entre la crema i la melmelada.

RECEPTA

Quantitats per a un motlle d'uns 23 centímetres de diàmetre (aproximadament 6 porcions)

Ingredients per a la massa:

200 g. de farina
2 cullerades de sucre glas
100 g. de mantega freda, tallada a cubs
1 ou
1 culleradeta de suc de llimona.

Ingredients per al farciment:

400 g. de llet de coco
1 beina de vainilla o una cullerada d'extracte de vainilla
6 rovells
125 g. de sucre
3 cullerades de farina
150 g. de melmelada de gerds
50 g. de coco ratllat.

Elaboració:

De la massa:

    1. Poseu la farina, el sucre i la mantega a la pastadora. Ha de quedar una massa “sorrenca”. Afegir l'ou i el suc de llimona i integrar-ho bé.

    2. Retirar la massa i embolicar-la en paper film, aixafant-la lleument. Guardar a la nevera com a mínim una hora.

    3. Passat el temps de nevera, engegueu el forn a 180°.

    4. Abocar la massa al motlle, i punxar-la amb una forquilla. Cobrir amb paper alumini i col·locar-hi un pes a sobre (cigrons secs, per exemple).

    5. Enfornar 12-15 minuts, retirar el paper i enfornar uns 5 minuts més, fins que la massa estigui lleugerament daurada. Retirar del forn, refredar completament a temperatura ambient i desemmotllar.

Del farciment:

    1. Poseu a bullir en un cassó la llet de coco juntament amb la vainilla.

    2. Mentrestant, barregeu els rovells amb el sucre i la farina.

    3. Un cop la llet comença a bullir, afegiu-la gradualment a la barreja dels rovells, sense deixar de batre-la. Passar la barreja resultant a un cassó i cuinar a foc mitjà remenant constantment fins que comenci a espessir-se.

    4. Quan estigui espessa la crema, apagar el foc i passar-la a un recipient i cobrir a pell amb paper. Refredar a la nevera el moment d'utilitzar.

Muntatge:

    Cobrir la massa de pastís amb una capa de melmelada de gerds, col·locar a sobre la crema pastissera de coco i allisar amb compte. Escampar-hi coco ratllat i decorar al gust (amb gerds, cireres, etc.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada