14 de nov. 2018

solenoide


Solenoide 
Mircea Cartarescu , 2017
traducció: Antònia Escandell Tur
epíleg de Xavier Montoliu Pauli
Edicions del Periscopi, 2017
Col·lecció Antipoda
880 pàgines

Al Bucarest en blanc i negre de l’època comunista un professor d’extraradi transcendeix els límits de la realitat que l’envolta i posa en qüestió amb cinisme i humor una existència poblada de dones saturnines, metges sinistres, mestres mediocres i visionaris guillats.

Solenoide és l’obra magna de Mircea Cărtărescu, una recreació del que hauria estat la vida d’un escriptor fracassat. Un retrat de l’artista que lluita per resoldre el gran enigma que és el món a través d’experiències que transiten entre el somni i la realitat. Una aventura irresistible que mostra l’univers literari d’un dels escriptors més contundents de l’actualitat. 
«El meu primer pensament, un cop acabada la lectura, va ser el d’escriure a la meva targeta de visita: “Jo he llegit Solenoide”. És un esdeveniment que d’alguna manera et parteix la vida en dos: qui llegeixi aquest llibre deixarà de ser un lector comú.» 
Gabriel Liiceanu
«Cada llibre de Mircea Cărtărescu és una petita victòria de la literatura. Pocs autors són capaços d’anar tan al fons de si mateixos. Llibre rere llibre ens confirma que la seva és una de les aventures literàries més sòlides de les lletres contemporànies.» 
Francesc Serés, El País



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada