16 de febr. 2019

el fil invisible




El proper dimarts, 19 de febrer de 2019,  Vespres Literaris, organitza la presentació del llibre de la Gemma Lienas,  “El fil invisible”.  L'acte, presentat i conduit per la nostra companya  Fabiola Gil, comptarà amb la presència de l'autora i tindrà lloc a l'espai Enric Granados,  de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès (Plaça d'Enric Granados, 1), a les 19.00 hores.

En aquesta obra, guanyadora del 38è premi BBVA Sant Joan l’any passat, l’autora barcelonina dibuixa una intriga a partir d'una doble trama: d'una banda, un misteriós secret familiar,  i de l'altra,  la recuperació del treball d'una científica de meitat del segle XX

L'autora:

Gemma Lienas (Barcelona, 1951), té més de vuitanta títols publicats i la seva obra ha estat traduïda a l'alemany, brasiler, eslovac, francès, gallec, italià, portuguès, serbocroat, basc, xinès i grec.
L’any 2008 va rebre pel conjunt de la seva obra el Premi “Participando creamos espacios de Igualdad” en la categoria de Arte y Cultura,  atorgat pel Consejo de las Mujeres del Municipio de Madrid; i l’any 2010 va rebre,  pel seu paper a la literatura catalana de finals del segle vint i inicis del vint-i-u i per la seva lluita feminista, la medalla Francesc Macià al Treball de la Generalitat de Catalunya.

Ha estat membre de Dones de Catalunya, membre fundadora de Dones en Xarxa, membre del Consell de participació del Memorial Democràtic de Catalunya (2009-2010) i membre fundadora de Feministes de Catalunya.

Diputada al parlament de Catalunya (2015-2017), directora d’edicions a diverses editorials (1982-1998),  professora en dos postgraus a la Universitat de Barcelona (1989-2002), professora de llengua i literatura a batxillerat 1979-1982) i professora en una escola per a nens i nens amb necessitats educatives especials (1972- 1978);  ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació:  en premsa escrita (El Punt Diari,  El Periódico,  El País), en ràdio (Catalunya Ràdio,  Catalunya Cultura,  Com Ràdio,  Ràdio 4,  La Ser) i TV (8TV).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada