16 d’abr. 2019

tot mesurant l'univers




Els propers 4, 5 i 6 de maig de 2019, realitzarem el nostre habitual viatge cultural anual.  Aquest any visitarem les terres de la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça. Dins de les activitats del viatge, farem una visita nocturna al Parc Astronòmic Montsec, a Àger.

Amb l'objectiu d'enriquir aquesta visita, el dimecres 24 d'abril de 2019, Vespres Literaris us convida a la conferència “Tot mesurant l'Univers” que impartirà el Doctor Eduard Gallego, "Tedi", professor de Geometria i Topologia del Departament de Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'acte tindrà lloc a la sala 22 de l'Ateneu de Cerdanyola del Vallès, a les 18 hores.


Tot mesurant l'univers

Quan alcem la vista al cel en una nit estrellada podem veure molts objectes: avions, satèl·lits artificials,  l’estació espacial internacional,  la lluna,  planetes,  estrelles i algunes coses més.

Començant al nostre planeta veurem com ha fet l’enginy humà per poder determinar les posicions i els moviments dels cossos celestes.  Anirem pas a pas,  de la terra a la lluna, de la terra al sol,  de la terra a les galàxies properes i acabarem intentant fer un mapa de l’univers conegut.

Al llarg del camí aprofitarem per conèixer una mica d’història de la matemàtica , de la física i de l’astronomia.

Us hi esperem!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada