16 de gen. 2022

odissea menor, presentació

 




No sóc sinó el que queda del somni
el cel escantellat
un sol de teranyina a punta d’alba


Odissea menor
Helena Martínez-Ferreruela


Ahir va tenir lloc la presentació del llibre de la Helena Martínez-FerreruelaOdissea Menor

Primer llibre de l'autora, va ser guardonat amb el premi Salvador Estrem i Fa 2018, de Falset, a la modalitat de poesia.

El llibre està estructurat, segons ens ha explicat la Helena, en quatre parts. A la primera, anomenada Primer naufragi. De la lògica i la paradoxa, els poemes intenten mostrar el conflicte interior que afecta qualsevol ésser humà entre l'ideal, la voluntat i el desig, davant de la realitat.

A la segona part, Segon naufragi. De l’ètica i la farsa, la veu poètica mostra descarnadament el conflicte entre els principis ètics que ens regeixen i que tantes vegades són trencats per l’ambició, la debilitat o el caprici humà.

La tercera, titulada Sota els parracs, canta a la persona que torna del llarg viatge revestida tan sols amb parracs de coneixement i experiències però que son la llavor d’un nou renéixer.

El llibre finalitza amb una sèrie de versos, agrupats sota l'epígraf Sojorn a Itaques, una mena de compendi dels ensenyaments que li ha proporcionat el viatge per les “illes” vivencials per on ha passat la veu poètica.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada