2 de març 2014

metròpolis

Malgrat el canvi de lectura dickensiana, posem en aquest espai la pel·lícula Metròpolis, dirigida per l'alemany Fritz Lang,  per il·lustrar el debat que volem obrir  sobre els canvis econòmics i socials que va viure i reflectir en les seves novel·les Charles Dickens.

Metròpolis és una pel·lícula de ciència - ficció de 1927,  dirigida per Fritz Lang .  La pel·lícula va ser escrita per Lang i la seva dona Thea von Harbou.  Feta a Alemanya durant el període de Weimar ,  Metròpolis es una distòpia  urbana futurista , i segueix els intents de Freder , el fill ric del governant de la ciutat , i Maria per superar la gran bretxa que separa les classes socials  de la seva ciutat . Metròpolis va ser filmada l’any 1925.


Metròpolis és un dels pocs films considerats Memòria del Món per la Unesco (altres són els films documentals dels germans Lumière,  Els oblidats, dirigida per Luis Buñuel dl’any 1950 i El mag d'Oz de Victor Fleming de 1939).  Va ser el primer a posseir aquesta categoria per la profunditat del seu contingut humà i social.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada