17 d’oct. 2015

suggeriment de lectura

Una companya del club de lectura de Serraparera m'ha comentat aquest matí l'última lectura del Club: "Del color de la leche", de la narradora i dramaturga anglesa Nell Leyshon. El llibre els ha agradat tant que no puc deixar de suggerir la seva lectura.

Títol original: The colour of milk
Traductor: Mariano Peyrou Tubert
Pàgines: 176
Editorial: Sisè Pis, 2013

Transcric una ressenya del mateix:

"Mary, una nena de quinze anys que viu amb la seva família en una granja de l'Anglaterra rural de 1830, té el cabell blanc i va néixer amb un defecte físic en una cama, però aconsegueix escapar momentàniament de la seva condemna familiar quan és enviada a treballar com a criada per tenir cura de la dona del vicari, que està malalta. Llavors, té l'oportunitat d'aprendre a llegir i escriure, de deixar de veure 'només un munt de ratlles negres' en els llibres. No obstant això, d'acord deixa el món de les ombres, descobreix que els llums poden resultar fins i tot més encegadores, per això, a Mary només li queda el poder d'explicar la seva història per tractar de trobar assossec en la paraula escrita.


En aquesta història l'autora ha recreat un microcosmos poblat de personatges: com el pare de Mary, que maleeix la vida per no donar-li fills homes; l'avi, que es fingeix malalt per veure a la seva estimada Mary un cop més; Edna, la criada del vicari que guarda tres sudaris sota el llit, un per a ella, i els altres per un marit i un fill que no té; tot això, emmarcat per un entorn rural que flueix al compàs de les estacions i les tasques de la granja i que cobra vida gràcies a l'obstinació de Mary de deixar un testimoni escrit d'un desti al qual no té possibilitat d'escapar. "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada