11 de gen. 2020

presentació llibre




El proper dimecres, 15 de gener de 2020,  Vespres Literaris, organitza la presentació del llibre de la Najat El Hachmi,  “Sempre han parlat per nosaltres”.  Amb la presencia de l’autora, l’acte el presentaran les nostres companyes Eva Torralba i Fabiola Gil,  tenint lloc a l'espai Enric Granados,  de la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès (Plaça d'Enric Granados, 1), a les 19.00 hores.

En aquest assaig, l’autora parla de feminisme i identitat, i més enllà de la seva condició d’immigrant i de filla de família musulmana marroquina, el seu món narratiu és un món de dones. Amb aquest coneixement de primera mà, s’ha format una opinió sobre el que suposa ser feminista avui dia i denunciar les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen totes les dones.

La seva mirada, a més, s’enriqueix amb les particularitats amb què es troben les dones immigrades a Europa, que experimenten la següent paradoxa: viuen en una societat moderna i democràtica, on la igualtat de drets és una realitat legal i on existeix una consciència feminista creixent, i, en canvi, a les “filles” de procedència migratòria musulmana encara els costa aixecar la veu a l’esfera pública per denunciar el masclisme concret en el qual creixen.

L'autora:

Najat El Hachmi va néixer a Nador (Marroc) el 1979, quan el seu pare ja havia emigrat a Catalunya, i als vuit anys va venir a viure aquí gràcies al reagrupament familiar.

És llicenciada en Filologia Àrab per la Universitat de Barcelona. Publica habitualment articles a la premsa i ha col·laborat en diversos programes de ràdio. L'any 2004 va publicar Jo també sóc catalana (Columna). La seva primera novel·la, L'últim patriarca (Planeta, 2008), que ha estat traduïda a deu llengües,  va rebre el Premi Ramon Llull 2008, ha estat finalista del Prix Méditerranée Étranger 2009 i guanyadora del Prix Ulysse a Còrsega.

Del 2008 ençà a escrit: La caçadora de cossos (Planeta, 2011); La filla estrangera (Edicions 62, 2015); Mare de llet i mel (Edicions 62, 2018) i Sempre han parlat per nosaltres (Edicions 62, 2019).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada