14 de maig 2022

cuines literaries, 2

 




Res no m’agrada tant

I
res no m'agrada tant
com enramar-me d'oli cru
el pimentó torrat, tallat en tires.

Cante, llavors, distret, raone amb l'oli cru, amb els productes de la terra.

M'agrada molt el pimentó torrat,
mes no massa torrat, que el desgracia,
sinó amb aquella carn mollar que té
en llevar-li la crosta socarrada.

L'expose dins el plat en tongades incitants,
l'enrame d'oli cru amb un pessic de sal
i suque molt de pa,
com fan els pobres,
en l'oli, que té sal i ha pres una sabor del pimentó torrat.

Després, en un pessic
del dit gros i el dit índex, amb un tros de pa,
agafe un tros de pimentó, l'enlaire àvidament,
eucarísticament,
me'l mire en l'aire.
de vegades arribe a l'èxtasi, a l'orgasme
cloc els ulls i me'l fot.

Vicent Andrés Estellés,

“Res no m’agrada tant”, del poemari Horacianes, publicat per primer cop a Les pedres de l'àmfora, Obra Completa, volum 2, València: Eliseu Climent, 1974, pàg. 215.






Recepta d'escalivada al forn

Ingredients:

Albergínies
Cebes
Pebrots vermells
Sal
Oli d'oliva verge extra
Alls

Elaboració:

Preescalfem el forn a 180ºC

Renteu totes les verdures sota l'aixeta de l'aigua i acomodeu-les en una safata de forn.


 
Hi afegim per sobre una mica d'oli d'oliva verge extra i de sal.

Quan el forn està preescalfat, fiquem la safata i deixem coure uns 50 minuts.

A meitat de cocció els donem la volta perquè es cuinin de forma homogènia.



Quan les verdures estiguin cuinades, traiem la safata del forn. Més tard, les pelem i tallem a tires.


 



Afegim tot el suc que hi ha a la safata.

Un cop fredes amanim amb oli d'oliva verge extra, sal i uns alls picats finalment.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada