14 de maig 2022

jornada poètica

 


Ahir vam assistir a la segona jornada del cicle Poesia a les Caves d’enguany, el festival poètic de Sant Sadurní d’Anoia, dirigit pel poeta i amic Santi Borrell.

Aquestes son les tres autores que van llegir el seus poemes:


Mar Fontana
, llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, exerceix d’editora i lingüista, escriu crítica literària i col·labora en diversos mitjans com ara el digital de cultura Núvol i les revistes Els Marges i Quadern. Ha publicat el llibre de poesia Terragra (L’Albí, 2017) i ha tingut cura, juntament amb Jaume Huch, del llibre col·lectiu La terra sagna (L’Albí, 2018).





Núria Mirabet ha conreat el gènere poètic durant força temps, però Lianes o les rates que imiten l’Esther Williams és el primer recull de poemes que publica.





María Rodríguez Sandía. Del seu primer poemari, Estacions elementals (Neopàtria, 2020), se n’ha fet una edició en format Cd amb els poemes recitats per ella mateixa i incorporant alguns efectes i músiques creades expressament per Roger Subirana.





Mudar les ales i esmolar les plomes, és el títol del segon llibre de la vilafranquina, publicat per l’Editorial Neopàtria. El poemari va ser gestat durant dos mesos de reclusió per covid a l’estiu de l’any passat. Aquesta situació fa que l’autora explori i doni veu i forma a sentiments i pensaments deixant que “les paraules s’escampin i esquitxin com plomes esmolades”. L’autora hi expressa el sentiment de frustració i ràbia continguda per la impotència de no saber quan podria recuperar la normalitat i la veu, que és la seva eina de treball principal.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada