27 de maig 2022

presentació "ella", crònica

 


Ahir va tenir lloc la presentació del llibre "Ella", de Damià del Clot.

Xavier Martorell va destacar les principals virtuts de l'obra: una lectura fàcil, fruit d'un llenguatge àgil, directe, no exempt, en alguns passatges, d'una gran cruesa. Recalcar també l'originalitat de la seva estructura, articulada, a tall de disc musical, amb pròleg, una cara A, on trobem el testimoni de tres personatges que han confessat, en comissaries diferents, el mateix crim; una cara B, on coneixem qui és Ella i anem descobrint que ha passat gràcies a la investigació d'un personatge que auxilia a la policia, anomenat Rellotger, el qual va desvetllant els enigmes del cas. 

La trama està tan ben trenada que fins a les darreres pàgines de la novel·la no desvetlla l’autor del crim.

Aquesta estructura, com va accentuar l'autor, no és casual, ja que la música en aquesta obra, i en altres de Damià del Clot, juga un paper cabdal en el desenvolupament de la trama.

De la novel·la, dir-vos tan sols que els bancs i el seu poder juguen un paper central, en què els diners i la política van de la mà. Com diu l'autor, “la política és un sistema de sobreprotecció de les elits, ajudat per la justícia. I parlo de l'alta justícia, no de la justícia que podem trobar a Mataró o a Girona sinó de la que trobem a Barcelona i Madrid. Aquesta justícia tendeix a protegir les elits. Les lleis ja s'han fet per protegir les elits, per això són tan rebuscades, i a la lletra petita sempre guanya la banca. “

Resumint, va ser una presentació àgil, instructiva, en un ambient de franca cordialitat.

Finalment, recomaneu-vos la lectura de “Ella” i d'altres obres del seu autor.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada