7 de nov. 2020

la cuina de vespres literaris

 



Focaccia

por Montse Prim

 

 INGREDIENTS:

 

300 grams de farina

150 cl.,  d’aigua tèbia

1 cullerada rassa de llevat sec

Un polsim de sal

30 cl., de oli d’oliva

Romaní en pols

Orenga

Olives

 

ELABORACIÓ:

 

a-Barrejar en un recipient l'aigua tèbia amb el llevat i l'oli. Afegir la barreja a la farina amb sal.

 

b-Amassar enèrgicament, afegint oli i / o farina si fos menester.

 


c-Un cop pastada, deixar en repòs durant dues hores la massa, protegida per paper film i un drap de cotó.

 


d-Greixar un safata de forn amb oli d'oliva i estendre la massa sobre la mateixa. Un cop estesa, amb un dit incidir en punts regulars al llarg de la massa; escampar el romaní i l'orenga i posar les  olives a les incisions practicades en la massa.




Deixar reposar la massa estesa i preparada durant un mitja hora més.

 


e-Coure al forn a 200 graus durant dotze, quinze minuts.

 f-A l'acabar la cocció, afegir sal gruixuda i servir temperada.

 


Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada