Focaccia
por Montse Prim
INGREDIENTS:
300 grams de farina
150 cl., d’aigua tèbia
1 cullerada rassa de llevat
sec
Un polsim de sal
30 cl., de oli d’oliva
Romaní en pols
Orenga
Olives
ELABORACIÓ:
a-Barrejar en un recipient
l'aigua tèbia amb el llevat i l'oli. Afegir la barreja a la farina amb sal.
b-Amassar enèrgicament,
afegint oli i / o farina si fos menester.
c-Un cop pastada, deixar en
repòs durant dues hores la massa, protegida per paper film i un drap de cotó.
d-Greixar un safata de forn
amb oli d'oliva i estendre la massa sobre la mateixa. Un cop estesa, amb un dit
incidir en punts regulars al llarg de la massa; escampar el romaní i l'orenga i
posar les olives a les incisions
practicades en la massa.
Deixar reposar la massa
estesa i preparada durant un mitja hora més.
e-Coure al forn a 200 graus
durant dotze, quinze minuts.
f-A l'acabar la cocció, afegir sal gruixuda i servir temperada.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada