19 de nov. 2020

obres, 9

 

Còmplices

Isabel-Clara Simó

Primera edició: 2003

Bromera Teatre

 Pàgines: 104



A 'Còmplices', Isabel Clara Simó aborda la violència de gènere en un monòleg que va interpretar  Pep Cortés. L’obra és un text que pretén mostrar la complexitat del maltractador. Miquel, el protagonista de l'obra, no és un monstre, és una persona que posseeix aspectes positius però que és capaç d'humiliar i maltractar la seva companya.

El text pretén "explicar les raons tan debatudes de per què un home és capaç de matar la seva pròpia dona". Per dur a terme el muntatge teatral, és va realitzar tot un procés d'investigació, contactant amb dones que han patit maltractaments. El resultat és un personatge que engloba tots els tipus de maltractadors i un text ple de trampes en el qual tots ens podem veure reflectits. L'espectador, afirma la directora responsable del muntatge, Inma  Ochoa, se sorprèn que "no és tan difícil com sembla cometre aquest tipus d'actes", i recalca que no és una qüestió de feminisme, sinó d'humanitat.

Així mateix, l'espai escènic en el qual se situa l'espectacle és una "presó, un cor, un cervell, l'infern on es troba el personatge, un laberint", afirma la directora, i també un espai interactiu, ja que encara que l'obra és un monòleg també hi ha un intercanvi, ja que apareixen més personatges encara que no els veiem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada